Drie Wereldkampioenen in Middelkerke!

Telenet Superprestige Middelkerke

Drie Wereldkampioenen in Middelkerke!

Een week na het WK in Oostende zijn de topcrossers zaterdag alweer te gast in Middelkerke. Op een ander soort parcours  weliswaar, maar door de regen van de voorbije dagen zeker niet minder zwaar. Integendeel…loodzwaar. Drie van de vier gekroonde wereldkampioenen komen aan de start van de laatste Superprestige cross.

De jongste bij de dames, Fem Van Empel, rijdt mee met de Elite waar Lucinda Brand het peleton aanvoert. Zij krijgt tegenstand van de andere toppers Alvarado, Betsema, Worst en onze eigen Sanne Cant in wat we ‘de wedstrijd van de revanche’ zouden kunnen noemen. Overigens kan Lucinda Brand, ondanks weinig slaap deze week en veel felicitatie-drukte, in Middelkerke niet op haar lauweren rusten. Ze heeft in het klassement van de Superprestige amper 3 punten voorsprong op Ceylin Alvarado. Een slechte dag zou haar de eindoverwinning en enkele duizenden Euro’s kunnen kosten.

Bij de mannen wil Toon Aerts de eindoverwinning in de Superprestige veilig stellen. Hij heeft 5 punten voorsprong op Eli Iserbyt, en zijn podiumplaats vorige week op het WK zegt genoeg over de supervorm waarin hij momenteel verkeert. Maar je weet nooit, decompressie na het WK en anderen die op het einde van het seizoen nog even de puntjes op de i willen zetten? Michael Vanthourenhout? Laurens Sweeck? Ook de kersverse wereldkampioen bij de beloften Pim Ronhaar start in Middelkerke. Hij krijgt die andere beloftenrevelatie Emiel Verstrynghe op zijn pad, en ook Thibau Nys, die volgens papa Nys onwaarschijnlijk fel gemotiveerd is om zijn niet-selectie voor het WK te revancheren. Stof genoeg voor een spannende Superprestige-finale!