NIEUWS

img
0
De Superprestige Noordzeecross – Strijd op vele fronten!

Ciara is vorige week niet vriendelijk geweest voor de Superprestige. Het afgelasten van de cross in Merksplas heeft ervoor gezorgd dat de renners een kans minder kregen om zich te bewijzen, definitief afstand te nemen of een ultieme inhaalbeweging in te zetten. Dat betekent dat het klassement na Diegem geldt als opstap naar de Noordzeecross. En dat betekent ook dat we in Middelkerke een cross krijgen om naar uit te kijken. Strijd op vele fronten.

Bij de Juniores is kersvers wereldkampioen Thibau Nys nog niet zeker dat hij de Superprestige binnenhaalt. Hij telt dan wel 3 punten voorsprong op Lennert Belmans, maar die is de regelmatigheid zelve, en altijd op de loer om Thibau te kloppen. De concurrentie maakt beide talenten nog beter. Ze zijn klaar om volgend seizoen met de ‘groten’ mee te rijden. Maar eerst benieuwd wie in Middelkerke de beste is.

Bij de Dames Elite is voornaamste blikvanger Ceylin del Carmen Alvarado. Nog jong, good looking en al Wereldkampioen: meer heb je niet nodig om de eerste echte vedette van het damesveldrijden te worden/zijn. Alvarado – Worst – Kastelijn – Arzuffi : in welke volgorde ze over de meet zullen komen weten we zaterdag rond 14.15u. Of is Denise Betsema stoorzender? Vorig jaar nog winnares in Middelkerke en sinds kort weer helemaal op dreef. En wat met Sanne Cant na een wat minder seizoen. Sportieve revanche in Middelkerke?

Bij de heren Elite wordt het een strijd in de wedstrijd tussen Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. Iserbyt, die erg sterk aan het seizoen begon met overwinningen in Gieten en Gavere, telt maar 1 puntje achterstand op de Belgische kampioen. Maar om het Telenet Superprestige klassement definitief binnen te halen moet hij in Middelkerke wel 2 plaatsen voor Laurens Sweeck eindigen, want bij gelijke stand telt het aantal deelnames als scheidsrechter. Iserbyt startte niet in Boom, Sweeck wel. Benieuwd wat het gaat worden, en wie van die concurrentie eventueel kan profiteren om Middelkerke binnen te halen. Hoe zwaarder de omloop, hoe meer Toon Aerts’ kansen stijgen. En wat met Tom Pidcock, de verrassing van het Wereldkampioenschap? Een grote in wording, zeggen de kenners. Of ze gelijk krijgen, come and see Saturday!