NIEUWS

img
0
Noordzeecross en Superprestige: 10 jaar samenwerking!

Nadat we vorig jaar 60 jaar cyclocross in Middelkerke mochten vieren, hebben we dit jaar alweer reden om te feesten. Voor het 10de jaar maakt de Noordzeecross deel uit van de Superprestige veldrijden. En daar zijn we in Middelkerke heel blij mee. Niet alleen omdat we telkens de finale ervan mogen organiseren, maar vooral omdat het Superprestige Criterium door de jaren heen een stevige basis blijkt te zijn voor het – vooral Vlaamse – veldrijden. Het heeft onze organisatie in Middelkerke een noodzakelijke boost gegeven om uit te groeien tot een cross op internationaal niveau. De professionele en vooruitstrevende aanpak van bezieler Kurt Vanneste, sinds vorig jaar onder de koepel van Flanders Classic, is daar niet vreemd aan. Dat de cross in dit land de voorbije jaren zo populair en aantrekkelijk voor sponsors is geworden, kan organisatorisch voor een groot stuk op het conto van de Superprestige worden geschreven. Het oudste regelmatigheidscriterium, meer dan 30 jaar geleden onder impuls van Etienne Gevaert opgericht, heeft altijd mee aan de kar van vernieuwing getrokken.

Ook nu er binnen de veldritwereld internationaal een en ander verschuift – de komst van een uitgebreide Wereldbeker vanaf september 2020, Mathieu en Wout die meer op de wegwedstrijden focussen, de stijgende populariteit van de dameswedstrijden – blijft de Superprestige volgend seizoen meer dan overeind. De organisaties in Diegem en Zonhoven verkassen naar de Wereldbeker, de leemtes worden ingevuld door 2 andere ‘klassiekers’: de 11 novembercross in Niel en de 2de kerstdag rit in Zolder. De toekomst van de Superprestige oogt goed.

Ook in Middelkerke wordt naarstig verder gewerkt, want stilaan – 8 en 9 januari 2022 – komt het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in zicht. Maar dat is toekomstmuziek, eerst genieten van de Noordzeecross 2020. Wij wensen u een mooie dag!

Luc Verschueren